Eigen blik

previous arrow
next arrow
Slider
previous arrow
next arrow
Slider

We begonnen met wie zou je andere ik zijn en wat zou die willen doen. Daar zijn we toen mee aan de slag gegaan. Ik wou met documentaire fotografie aan de slag omdat ik dat normaal niet zou snel zou doen/durven. De suggestie dat er iets is maar je weet niet wat er gaande is. Met dat idee ben ik toen aan de slag gegaan. Daarna ben ik foto’s gaan maken zonder door mijn camera heen te kijken. Op een plek die ik niet kende. reflecterend daarop kwam ik er achter dat ik niet echt mensen had gefotografeerd. Toen ben ik naar Nijmegen gegaan en ben ik daar foto’s gaan maken van mensen op straat en niet alleen van achter. Met die foto’s heb ik nog verschillende opties uitgeprobeerd.

Tekenen

previous arrow
next arrow
Slider

Mensen tekenen/schilderen is erg lastig. Ik ben met rondjes gaan werken en dat werkte erg goed voor mij. Aan het einde van de tweede periode moesten we weer naaktmodel na schilderen dit keer. Als je de tekeningen van de eerste periode vergelijkt met die van de tweede periode zie je een vooruitgang.

De bedoeling was om een tekening te maken met veel contrast. Toen heb ik dit gemaakt. Toen ik er beter na keek leek het op een gezicht. Hier mee ben ik verder gegaan in me schetsboek.

Technologie

Hierboven zie je de tekenmachine en het resultaat die we met technologie hebben gemaakt. In de eerste les.

Play
Play
Play
Play
Play
Play
previous arrow
next arrow
Slider

Ik ben begonnen met een tekening gebaseerd op een raster blad die heb ik toen digitaal gemaakt. Daarna heb ik die in photoshop in 3d gezet en toen daar een video meegemaakt. Toen ben ik meer gaan experimenteren met de vormen en geluiden toen heb ik vier verschillende ding uit geprobeerd. De experimenten heb ik mee genomen naar een nieuwe video. De geluiden klopte nog niet helemaal met de video. Bij de eind versie heb ik een nieuw en beter passend geluid er onder gezet en nieuwe vormen en bewegingen toegevoegd aan de video. Dit heb ik toen gepresenteerd in een kabinetje. In de hoek van de muur zodat je het gevoel had dat je er echt midden in stond.

Bronnen

previous arrow
next arrow
Slider

Dit was voor het vak bronnen. We waren naar de noord-zuid lijn geweest in Amsterdam om daar bronnen te verzamelen. Toen ik de foto’s terug keek zag ik deze voet met op de achtergrond een gebouw dat vond ik erg vervreemdend. Daar wou ik mee verder gaan met de vervreemding. Toen zag ik een foto van een flat en ik dacht wat nou als ik deze twee samen maakt tot een vervreemd beeld. Ik wou nog meer vervreemde beelden maken met afbeeldingen uit de stad toen heb ik nog verschillende ding uitgeprobeerd . Daarnaast had ik met ijzer mensen gemaakt gebaseerd op mensen die ik zag in Amsterdam. Ijzerdraad kan ook vervreemdend werken dus daar ben ik verder op in gegaan. Door nieuwe figuren en vormen te maken. Die heb ik daarna over een afbeelding gezet. Als de drukte in Amsterdam. 

Periode 1
Lijnen Leiden/lijden

Zintuigen

Klik op de afbeelding voor de blog