Equal but not the same (2023)

De installatie Equal but not the same verkent het vrouwenlichaam, de complexiteit van de vrouwelijke ervaring en de onzekerheden en pijn die kunnen voortvloeien uit medische situaties. Naast de close-ups omvat de installatie ook teksten die de pijnlijke ervaringen belichten van vrouwen die ondergediagnosticeerd zijn of te maken hebben gehad met medische fouten.

Het is onacceptabel dat vrouwen nog steeds niet de juiste zorg en behandeling krijgen omdat de medische wetenschap niet genoeg weet over het vrouwelijk lichaam.

Er moet meer actie komen om de medische kennis over vrouwen te vergroten en ervoor zorgen dat vrouwen niet langer ondervertegenwoordigd zijn in medisch onderzoek.

Equal but not the same  plaatst het vrouwenlichaam centraal en verbeeldt de verscheidenheid van vrouwen die samenkomen en symbool staan voor de bredere vrouwelijke ervaring. Elke vrouw behoudt haar eigen unieke identiteit, maar samen vormen ze een krachtig geheel. De fragmentarische presentatie weerspiegelt op indringende wijze het beperkte begrip dat we hebben van het vrouwenlichaam.

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Sculptuur

Sculptuur5

Sculptuur4

Sculptuur3

Sculptuur2

Sculptuur1